OVER

We hebben het geprobeerd. Achter de schermen bundelden alle Brugse cultuurhuizen de krachten om jullie in deze vreemde tijden met uitZOMERlijk Brugge toch een culturele zomer te bieden. Helaas heeft de realiteit ons enthousiasme ingehaald en dienen we op dit moment nieuwe maatregelen te nemen tegen de verdere verspreiding van COVID-19.

Het stadbestuur van Stad Brugge besliste om alle activiteiten van uitZOMERlijk stil te leggen. Hierdoor zijn we genoodzaakt om uitZOMERlijk Brugge vanaf 3 augustus 2020 te annuleren. We vragen hier je hier begrip voor.

We wensen je een goede gezondheid toe en hopen je in betere tijden te ontmoeten in één van de Brugse cultuurhuizen.

-------------------------------------------------------

PB - uitZOMERlijk: afgelasting van alle activiteiten

Het stadsbestuur besliste vandaag om alle activiteiten op het culturele zomerevenement uitZOMERlijk (tuin van Guido Gezellemuseum en House of Time) voor de rest van de maand augustus te annuleren. Deze beslissing komt er naar aanleiding van de heropflakkering van het coronavirus. 

Schepen van Cultuur Nico Blontrock: "uitZOMERlijk was een mooi initiatief van verschillende culturele spelers om de zomer te redden. In overleg met de culturele sector hebben we jammer genoeg de beslissing moeten nemen om alle activiteiten op uitZOMERlijk af te gelasten. Aangezien de cijfers van besmettingen elke dag toenemen, is dit de enige juiste beslissing.

"Voor de zomerbars heeft Stad Brugge de regelgeving verduidelijkt. Versterkte optredens en dj-sets blijven niet toegelaten. Achtergrondmuziek tot 80 decibels buiten kan wel zolang dit geen hinder voor de buren veroorzaakt.

"We houden de cijfers nauwlettend in de gaten en volgen het wetgevend kader in de federale fase van deze crisis strikt op", zegt waarnemend burgemeester Pablo Annys. "We worden nu eenmaal geconfronteerd met een pandemie die ons ook in Brugge elke dag voor nieuwe uitdagingen stelt. Hopelijk zorgt deze beslissing, samen met de andere veiligheidsmaatregelen, voor een ommekeer in de cijfers zodat we straks weer een normaal leven kunnen opbouwen."

Praktisch

  • Tickets kosten 3 euro. 
  • De ticketprijs is meteen ook een rechtstreekse gift aan Live2020 voor de ondersteuning van de artiesten.
  • Te koop vanaf woensdag 1 juli 2020, 10.00 uur
    Via www.uitzomerlijk.be of In&Uit Brugge, 't Zand 34, 8000 Brugge of 070 22 12 12- maandag t.e.m. zaterdag, van 10.00 tot 17.00 uur, zondag van 10.00 tot 14.00 uur 
  • Bij slecht weer gaan de voorstellingen niet door en gaat de drie euro ook naar het fonds Live2020. 
  • Tickets worden niet terugbetaald.

Partners:  Brugge Plus, Cactus muziekcentrum, Concertgebouw Brugge, Cultuurcentrum Brugge, KAAP, Musea Brugge, Openbare Bibliotheek Brugge, Mooov, Cinema Lumière en Stad Brugge 

met de steun van:

Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin